Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Matdag

Vet ju att ni tycker att matdagarna är kul så vi kör en idag med =) Detta åt jag alltså igår.

Pre-breakfast: (20 minuter innan frukost)

Nu har jag ju börjat med min sellerijuice och alltså magen blev KAOS. Jag blev helt uppblåst, svullen, illamående osv. Jag har läst på extremt mycket om sellerijuice och hur kroppen reagerar, varför den reagerar osv. Hur sjukt det än låter så är det en hel vetenskap… =) Har också pratat med många som druckit sellerijuice och märkt extrema förändringar långsiktigt med sitt mående, sin hy, sin mage osv. Så det blir kul att se vad den gör för just mig! Iallafall så är det helt normalt att kroppen och magen reagerar såhär dom två första veckorna ungefär. Den tredje veckan ska det totalvända och man ska plötsligt må bättre än någonsin (i princip, haha). Jag tror stenhårt på det här så vi får väl se hur det känns ett tag bort. Håller er uppdaterade såklart.

Frukost: 

Åt gröt på iKaffe + fiberhavre, chiafrön, hampafrön, pumpakärnor och kanel + vaniljpulver. Ringlade över honung, havremjölk och lite mer ceylonkanel. Eftersom att jag redan hade min lilla juicemaskin framme så juicade jag några morötter + citron med på sidan av.

Mellis: 

Åt chiakakor med färskost, avokado, örtsalt, citronpeppar och chiliexplosion + minimorötter och citronvatten. Jag älskar morötter och äter dom som en besatt kanin typ. Tror att dom gör gott för min stress med då jag blir lugn av att tugga på något hårt. Oj, vad skumt det där lät men det är sant.

Lunch: 

Köpte mat på stan och det var gottigt =)

Middag: 

Gjorde köttfärssås hos Tove med rödlök, vitlök, sojafärs, krossade tomater och grönsaksbuljong, salt, peppar. Blev jättegott. Och så sallad till. Dom andra åt pasta med!

Sedan åt jag mina vitaminer och även dessa som ni ser här ovanför. Efamol är GULD för oss kvinnor med hormonell obalans! Jag säger bara köp, köp, köp. Jag upptäckte dessa hos Sanne Josefsson via hennes instagram och blev frälst direkt. Man känner verkligen skillnad om man som jag har hormoner överallt, mycket PMS osv. Jag får så mycket mildare PMS (i princip ingen alls) när jag tar dessa. Och har man acne så kan jag verkligen tipsa om efamol. Jag upplevde själv stor skillnad och vet jättemånga som har haft hudproblem som verkligen upplever att just nattljusolja har hjälpt när dom har provat ALLT annat men inget funkat.

Såhär står det om efamol:

”Efamol är ett kosttillskott framtagen från jättenattljusolja som är rikt på omega-6 och framförallt GLA. GLA är en förkortning av gammalinolensyra och tillhör de långa fettsyrorna. För att bevara produktens hållbarhet är även vitamin E tillsatt. GLA och vitamin E verkar positivt på vår kropp och hud genom att skydda den mot negativa faktorer.

  • Innehåller jättenattljusolja
  • Rik på GLA
  • Tillsatt vitamin E

Nattljus är en gulblommande örtväxt som finns i stora delar av Europa och även här i Sverige. Blomman är vackrast på kvällen och natten så därav kommer namnet ”Nattljus”. Nattljusoljan, som också ibland kallas jättenattljusolja, kommer från blommans frön. Denna olja har använts länge som ett positivt naturmedel både för huden och som ett kosttillskott. Det är på grund av nattljusoljans rika innehåll av fettsyran GLA som den blivit så uppskattad.

Efamol är rikt på GLA som är en fettsyra som tillhör gruppen omega-6 fettsyror. GLA är en så kallad essentiell fettsyra vilket betyder att kroppen inte kan tillverka den själv utan den behöver tillsättas via kosten. GLA fungerar som ett förstadie till prostaglandin som är en hormonliknande substans. Det är detta hormon som man tror kan ha dämpande effekt på klimakteriebesvär och PMS. Mer forskning behövs dock på GLA för att man ska kunna bevisa dess effekt.”

Just nu äter jag tre kapslar om dagen och ska göra det en tid framåt. Jag förstår inte varför jag någonsin slutade med dessa!? Åt dom hela tiden förut. Och så äter jag ju probiotika med bland annat.

Utöver allt ni ser ovanför så åt jag kvällsfika med. Åt morötter (hehe), äppelkaka, mörk choklad, vaniljkvarg och te med ingefära.

Kram!/G

Kommentarer

  1. Mia

    Ja Efamol är bra. Vilket väder i Stockholm. Oj härligt. Hoppas det blir så över påsk. Älskar påsken. Ta hand om dej och kram fina du. 😊

  2. Fina

    Hej! Ska flytta hemifrån snart och undrar om du har något tips på blommor som inte är speciellt krävande? Ha en bra dag😊

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish