Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Tror ni att jag har klarat det?

Hej fina och hej måndag!

Vi kan ju börja med frågan som jag vet att alla undrar (haha, jag skojar – tror ärligt talat inte att någon undrar ;)) och det är ju om jag har lyckats sluta snusa. Svaret är ja! Har haft så sjuka humörsvängningar hela helgen och varit så arg, ledsen, arg, ledsen, arg, ledsen osv.. Bröt ihop helt under fredagskvällen och bara grät och grät och grät som att något jättehemskt hade hänt, haha.. Jag har rätt mycket humörsvängningar redan som det är så ni kan ju tänka er hur jag har varit då. Blir typ åtta resor värre i mitt befintliga, problematiska humör helt enkelt.

Aja.. Nu börjar det stabilisera sig lite och jag tog min sista snus under fredagsförmiddagen. Så det är ändå ett tag sedan! Har snusat kickup (snus utan nikotin och tobak) bara för att ha någon under läppen, haft ingefära under läppen, tuggat tuggummi konstant och försökt sysselsätta mig med annat. Har sovit jättemycket och tillåtit mig själv att gråta konstant för jag vet ju varför jag gör det. Alla känslor blir ju så förstärkta och så mycket värre. Har 8393030 gånger haft lust att bara köpa en dosa och skita i allt detta men jag vet att jag klarar exakt vad som helst relativt lätt dessutom om jag bara faktiskt tar ett beslut. Och det har jag ju gjort.

Jag är så stolt över mig själv och speciellt med tanke på att jag faktiskt har PMS just nu också. Har verkligen gjort det här väldigt bra! Så klapp på axeln till mig själv. Och vet ni vad det bästa är? Har inte mått illa, haft halsbränna eller något problem med magen alls på hela helgen. Jag vet ju att snuset mördar min mage och jag fick det konstaterat ännu mer när Tove var här i torsdags och sa ”gud, direkt man tar en snus av dig så mår man så illa så dom måste vara starka” när hon tog en av mig. Och jag tror att dom är lite annorlunda än ”vanliga” snus också… Många av er har ju skrivit samma sak när jag bloggat om detta tidigare. =) Dessa snus med bara nikotin i alltså.. Så har ni magproblem och snusar dessa så prova att sluta. Det hjälper! Och senast på mitt förra inlägg om detta fick jag flera kommentarer av er som har haft magkatarr men slutat snusa och blivit av med den. Så hejdååå snuset och nu ska jag må bäst bara det här suget försvinner. För jag är fortfarande galet sugen. Men jag vet att inget snus = glad mage = bättre hy = snyggare jag = gladare jag = wiho. Har fortfarande humörsvängningar idag men i en betydligt mildare grad. Och eftersom att jag vet vad det beror på så kan jag vara okej med det och bara vänta ut dom.

Haha. Nu ska jag sluta babbla men summan av kardemumman är iallafall att jag har slutat snusa, jag är stolt över mig själv och det kommer bli superbra det här.

Jag och mitt pendlande humör =)

Och vet ni vad jag har beställt i helgen? Massor med probiotika och efamol (har saknat att ta efamol SÅ mycket och upplever verkligen skillnad när jag gör det och inte). Och så har jag beställt böcker (ja, ni läste rätt!) och lite sommaroutfits. Jag är verkligen svag för snygga set med kjol + crop top/linne. Ska visa er allt sen när det landar här hemma.

Hört såååå mycket bra om dessa böcker så nu ska jag lära mig att förstå och hantera min hjärna och lära mig allt om kärlekens språk osv. När jag väl läser böcker om spännande saker så har jag inget stopp alls. Kan göra det konstant i flera timmar då utan avbrott och försvinna helt i bokens värld, haha.

Och lite måndagsfrågor:

Vad är ditt hus värderat till? 

Hört så olika från olika mäklare och det är svårt att säga då det inte sålts allt för mycket i området ännu! Eller ja, rättare sagt ingen villa har sålts.. Men jag har fått värderingar mellan allt från 4,4 miljoner till strax över 5 miljoner. Allt beror ju på tillgång och efterfrågan – kan jag som pluggar mäklare säga så fint =) Hade mitt hus stått i Stockholm så hade det ju varit en liten kråkstuga jämfört med mycket annat men här i Umeå har jag ändå ett vääääldigt fint hus med påkostade tillval, fina golv och detaljer osv. Ni som bor här vet att det är rätt svårt att hitta något riktigt ”wow-fint” när det kommer till både hus och lägenheter. Och ni som inte bor här kan ju kika Umeås hemnet så förstår ni vad jag pratar om. Finns väldigt få objekt som tar en med storm och som sticker ut genom att vara mer än standard om jag får säga min mening =)

Vilken är din favoritsmak på kvarg?

Jag älskar faktiskt Lindahls med persika/passion. Och blåbär från Arla är också så himla god!

Är du kär i någon just nu?

Nej. Låter kanske tråkigt men det är svårt för mig med känslor och just nu har jag dom inte för någon. Men någon dag kommer jag nog att träffa någon och bli superkär igen! Säkert innan årets slut. Känner på mig det och min magkänsla har oftast rätt ändå.

Hur gör du för att ha ordning och reda på saker? Tänkte om du har papper och saker som inte har någon plats typ?

Jag slänger bort dom, haha. Slänger verkligen aaaallt som inte behövs och är onödigt. Tror att det är så jag håller rent och fint faktiskt. Och allt som inte slängs har en tydlig plats. Rensar ofta och mycket för att inte ha onödiga saker hemma, i lådor, i skåp osv.

Saknar du att ha F som din man?

Ja, det är klart det finns mycket som jag saknar! Han var världens bästa man och människa på alla sätt och är fortfarande. Så stolt över att just han är pappan till mina barn. Så stolt över att han ägnade 10 år av sitt liv till just mig. Och så tacksam över allt han har gett mig och att han alltid hållit mig om ryggen, tagit hand om mig och pushat mig i alla mina galna idéer. Han har alltid trott på mig när jag inte har trott på mig själv och än idag kan jag fortfarande höra hans röst när han typ säger ”men kör, det kommer gå bra” när jag ska göra något som jag verkligen vill men är osäker på. Haha, nu börjar jag grina medan jag skriver detta. Jag älskar honom fortfarande lika mycket som jag älskar mina barn!

Hur mycket skärmtid får dina barn per dag?

Det är sååååå olika. Vissa dagar vill dom sitta med iPaden direkt som kommer hem vid 16 och ibland leker dom ute med grannbarnen tills det är dags att sova. Vissa helger ser vi kanske en film och andra helger spelar vi tv-spel en hel söndag.. Har inga tydliga regler utan vi gör lite det vi känner för. Är inte orolig för att dom sitter för mycket med skärmar då dom gör så otroligt mycket annat också.

Tips för att somna snabbare?

Värmekudde! Lägger den alltid mot ryggen och då känns det som att någon kramar mig! Somnar sååå mycket snabbare.

Sticker din rumpa ut på framsidan om du förstår hur jag menar?

Haha, ja den gör faktiskt det. Den sticker ut lite på sidan av höfterna. Det är häftigt hur man kan forma kroppen!

Varför sminkar du dig så ljust under ögonen?

För att jag tycker att det är fint! Det var Tove som sminkade mig så första gången när vi var utomlands 2017 och efter det var jag fast. Köper en concealer som är mycket ljusare än resten av mitt smink och tycker att det är superfint. Men smaken är som baken och alla gillar olika. Tur man kan låta bli om man tycker det ser fult eller konstigt ut.

Kan du visa allt ditt porslin från Mateus?

Ja! Kan göra ett inlägg om det. Håll utkik! Skäms nästan att visa då jag verkligen är en galen porslinkvinna, haha. Har så orimligt mycket porslin och glas..

Vad hette du innan du gifte dig? Är Joss ditt efternamn? 

Hansson =) Nej, det är Fs namn men jag har kvar det då hela mitt varumärke är byggt i det namnet + att barnen heter det.

Fick du mycket lös hud på magen efter dina graviditeter?

Nej, ingen alls.

Skulle du kunna vara med i exempelvis Robinson?

Haha, oj.. Kanske enbart för att få testa om jag är så stark i huvudet som jag faktiskt tror att jag är =) Men att glida runt utan att duscha, helt osminkad och behöva gräva i sand, göra jobbiga saker, äta äckliga larver och svälta ihjäl känns inte superlockande. Tror inte jag hade tackat ja om jag fick frågan idag men är sjukt imponerad av alla som är med.

Hur länge ammade du dina barn? Hur känns brösten idag?

Två år per barn! Dom känns små ;p Vet att dom inte är jättesmå men för mig som har haft bomber till bröst tidigare så känns det ju så.

Satt alltid såhär med Jason, haha. Gud vad längesen det känns! Tänk att den där bilden är typ fyra år gammal!?

Vad tycker du mest om på dig själv, alltså ditt utseende? Vad tycker du om minst?

Mina ögon, min näsa, mina ögonbryn, min mage och min rumpa tycker jag om mest. Och minst gillar jag min hy för att den är så oförutsägbar + att jag har lite ärr.

Vad ser du mest fram emot när pandemin är över?

Åka utomlands!! Gud, vad jag vill resa. Spritter i hela kroppen när jag tänker på sol, värme och att bara känna sig sådär fri och lycklig.

Berätta om det läskigaste som har hänt dig med barnen!

Haha oj.. Har hänt mycket saker men en av dom sakerna som fick mig att sätta andan i halsen var när vi var utomlands och Jolie var strax under året. Och så rullade hon ur den HÖGA sängen och slog i huvudet i golvet som var av sten. Minns att jag och F bara hörde ett hårt dunk och sedan gallskrek hon. Barnen har ju ramlat ur sängen 199 gånger här hemma men just att sängen var så hög + stengolv gjorde mig så rädd och orolig.

Har du tips mot fett hår?

1. Tvätta inte håret för ofta! Blir en ond spiral.

2. Tvätta dina borstar ordentligt. Jag brukar lägga mina i ett ”bad” med diskmedel och varmt vatten och sedan skölja av.

3. Testa att byta produktserie.

4. Använd bara pyttelite hårolja och enbart i längderna.

Puss och kram och ha en fin dag. Kärlek/G

Kommentarer

  1. Nikky

    Hej vackra du! Du skrev ju häromdagen att anledningen till att du har mörkt hår osv är att du inte är helsvensk, så jag blev nyfiken på var du har påbrå från?🥰

  2. Z

    Du har säkert svarat på den här frågan förut.
    Men jag undrar, du skriver att du älskar F fortfarande, förstår om kanske på annat sätt än när ni var gifta.
    Varför valde ni att gå isär?

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish