Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Hejdå snuset

Tänkte sluta snusa helt igår men redan innan barnen skulle lämnas på förskolan imorse så kände jag vilken häxa jag blev. Så det var bara att trycka in en under läppen ändå så att barnen fick ha en glad mamma. Dom är väldigt mycket att hantera på morgonen och ska alltid bråka med mig om ytterkläder osv så jag kände att jag hade att välja mellan ett totalt utbrott eller en snus under läppen. Och jag valde såklart det sistnämnda.

Nu är min fråga HUR GÖR MAN? Min lillebror slutade efter flera år från en dag till en annan men han har å andra sidan inga barn som driver honom till vansinne varje dag, haha… När jag bara är själv så fungerar det ju helt okej utan men barnen tar ju mycket av mitt tålamod (som jag för övrigt redan har dåligt med) och vill inte att det ska gå ut över dom att jag plötsligt har ännu sämre tålamod under en period. Vet ju att jag är stark i huvudet och bestämmer jag mig för något så är det vad som gäller men det här blev svårare än jag trodde. Har ni tips? Och vill absolut inte byta ut det mot exempelvis nikotintuggummin eller liknande. Jag tror att jag kommer klippa det helt nu när jag är barnfri denna helg och så kanske det känns lite lättare redan på måndag när jag ska hämta dom igen? Vi får väl se!

Innan jag fyller 26 så har jag slutat snusa iallafall och känner inget sug efter det heller. Det lovar jag! Har med andra ord typ en och en halv månad på mig.

Önskar er en fin dag!

Puss och kram!/G

Slängde alla i soptunnan men fick ju tyvärr lov att plocka upp dom igen imorse =)

Kommentarer

  1. Sandra

    Du kommer klara detta galant! ✊🏻
    Hade rökt i 10 år när jag bestämde mig för att sluta, så jag tog mitt sista bloss i augusti förra året och oj vilken utmaning det var i början. Men jag tog till tuggummin det var det enda som funkade för mig.
    Månaden efter fick jag reda på att jag var gravid, så graviditeten har ju hjälpt mig. Men visst kan jag sakna att ta en cigg nu när solen börjar komma, men aldrig att jag skulle göra det nu.
    Du klarar detta heja!!

  2. Tina

    Min man slutade efter 25 år dygnetrunt-snusande. Första dagen urslig och illamående sen märkte jag inget mer på honom. I början kunde han trycka in en halv vindruva eller vad som helst för att ”fylla tomrummet” men slutade ganska snart med det också. Det viktigaste är nog att den som har beroendet bestämmer sig själv.

  3. Malin

    När jag ÄNTLIGEN skulle sluta röka och verkligen gick all in (hade ju försökt 100 ggr innan) så blev jag sötsugen istället = ersatte helt enkelt med godis. Tänkte att det får väl bli ett par kilo + om det är vad som krävs. Dem kan man ändå träna bort. När jag väl hade vant mig av med vanan så var det inte lika svårt att sluta med godis. Obs: du verkar ju oxå va en sån som klarar att sluta m socker! Så ja jag ersatte med det… ville inte va för hård mot mig själv för som du skriver, man får ju galen abstinens. vet inte om det är ett bra tips haha men det funkade 😅 det är över 10 år sen. Lycka till 🤞

  4. Sofie

    Jag slutade snusa när jag blev gravid med första barnet 2013. Då hade jag snusat i typ 10 år. Var mitt uppe i heltidsarbete plus studier på masternivå. Minns att jag hade tenta i statistik några dagar efter att jag plussat och höll på att dö av att inte få ta en snus! Men i övrigt gick det super, graviditeten var ju motivationen jag behövde. Har inte snusat sen dess men jag lovar, suget kommer ofta fortfarande!
    Du fixar det lätt, det sitter 100% i huvudet. Om du vill och är motiverad är det inga problem. Nu med allt annat är det kanske värt att snusa dock? En sak i taget och du har mycket att hantera nu ❤️

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Joss

      Åh gud, det förstår jag!! <3 HEJA dig! Och det förstår jag 😉 tror att suget alltid kommer att finnas kvar. Det är svårare att sluta snusa än att sluta röka :)jaa men jag har så mycket problem med halsbränna som jag vill bli av med. Annars hade jag väntat. Kram kram <3

  5. Johanna

    Slutade för ett år sedan. För min del så har jag fått lära mig den hårda vägen att det är allt eller inget när det gäller snus. Det är ganska lätt att sluta om man väl bestämmer sig, men sen är det absolut 0 snusande som gäller efter det. Jag har åkt dit flera gånger när jag slutat och sen tänkt att ”en kan ju inte skada” 😅 När man saknar snus så kan man ju intala sig att det finns mycket annat här i livet som är gott.

  6. Anna

    En släkting som slutade (röka iofs) åt rå vitkål istället för att få den ”starka” känslan (har inte rökt eller snusat själv) men du kanske förstår bättre? Kanske lite likt ingefära som någon tipsade om!
    Trevlig helg!

      1. Maria J🌸

        Jag är en svensk bosatt i Tyskland.

        Mitt telefontangentbord kan ibland få mig att skriva fel ord på grund av språkinställningar! Jag upptäckte precis Gabriellans bloggkonto och jag älskar det. Ja hon är en riktigt stark KVINNA och en bra mamma!

  7. petra

    Detta fixar du,Du verkar redan bestämt dig för det så det kommer gå vägen, Har varken snusat el rökt men hört att snus är jobbigare att sluta med än cigaretter, Sambon slutade för några år sedan efter många många år konstant snusande dygnet runt,Han bestämde sig sedan låg han i sängen en månad 🙂 väldigt trött och somnade på jobb möten så han fick åka hem:) Men det funkade och han har inte snusat sedan dess, lycka till tjejen.

  8. D

    Slutade röka efter 10 år med boken Äntligen icke-rökare. Den fungerar för alla kemiska beroenden som uppstår till följd av att man en gång har introducerat det för kroppen (allt nikotin och socker). I grund och botten handlar det om att du är beroende för att du har det i systemet. Handlar helt enkelt om att detoxa – ingen är beroende av snus förrän man har provat, så du behöver bara återgå till ett kroppsligt tillstånd där snuset är ute och vanan borta, ca 21 dagar enligt forskare. Jag rökte mer än ett paket om dagen och har nu varit rökfri utan problem i 3 år. Lycka till!

  9. Hon

    Älskar din ärlighet. Det Är svårt!! Jag hade inte ger upp rökningen för allt i livet just nu!! Inväntar fotboja för att jag körde rattfull för två år sedan. En månad. Utan alkohol. Det suger. Och ja, jag har fortfarande ett problem. Min dotter är placerad hos min mamma. Livet suger fet kamelpung!! Så ja, alkoholen får jag ge upp.. Men att röka nej! Är livet svårt är det en trygghet. Som ditt snus. Du har mycket svårt framför dig vackra du… Stressa dig inte mer. Sluta efter jolies operation. Bara ett råd från en mamma till en annan!
    Du är fantastisk, stark och inspirerande!! Kram till er alla tre!! ❤️❤️❤️

  10. Carina

    Hej ,har en fråga om brun utan sol…. hur gör du rygg och baksida arm och lår ?? Partier på kroppen som är svår att komma åt själv ?? Jag blev väldigt fläckig… så fult , snälla tips ??

  11. Amanda

    Jag slutade för ca 3 månader sen, för andra gången kan jag tillägga. För mig har det handlat om att bara bestämma sig. Visst att de första dagarna blir som en smärre ”avtändning” men det blir lättare. Upplever alltid att de två första dygnen är värst, sedan går det lättare. Jag laddade även ned en app, sluta snusa, för att hålla koll på dagar samt hur mycket pengar jag faktiskt sparar.
    Mitt tips för att försöka sluta i samband med att barnen kanske inte är hos dig? Kanske kan F ha dem någon extra dagar för att göra det lite lättare för dig? Säg att du har varit utan i 3 dagar, då kanske det blir enklare? Å andra sidan, är du grinig så är det så. Kanske är värt det ändå för att kunna sluta? 😊 Stort lycka till, du grejar det här. Handlar bara om att bestämma sig, och då till 100% . Det räcker inte med 99 % tyvärr.

  12. Maria

    Min man provade nikotinfritt eller tobaksfria snus (minns ej) herre min gud vilken hemsk människa han var. Han var som jag med pms x10000. Kände bara aldrig mer 😂 tror man behöver dra ner successivt vet inte om det är nikotinet eller tobaken man känner mig behov av men mitt förslag till min man var att ta varannan prilla tills man kanske kan prova bara nikotin/tobaksfritt.

  13. Lina

    Jag hade i princip kronisk magkatarr under alla år jag snusade. Förstod inte alls sambandet, utan upptäckte först när jag slutade att det var som att magen läkte. Det hjälpte till att låta bli. Jag slutade cold turkey efter 10 år. Hade ingefära under läppen för att få den brännande känslan och försökte annars bara fokusera på att hålla mig sysselsatt. Och att magen blev frisk hjälpte otroligt mycket att låta bli att falla tillbaka.

  14. Carro

    Hej,
    Har aldrig behövt sluta med snus, men tänker som du att du kan sluta när du inte har dem på några dagar så att de värsta abstinensbesvären gått över när du träffar dem igen. Hoppas du lyckas denna gång!

  15. Emma Ekbladh

    Tänkte också att jag ska sluta snusa när denna dosa är slut ! Hoppas det går bra bara 😅 började snusa iår när jag slutade röka 1 januari. Är så stolt att jag slutat med rökning iallafall men snuset är nästa mål 😄 du fixar det säkert galant! 😊❤️

  16. Tua

    Hej!🙂 Jag snusar också tyvärr, samma märke som dig. Jag kunde hålla mig från snus när jag i Thailand både 2019 och 2018 i 2 veckor. Grejen va att det inte finns att köpa snus där. Grejen va tyvärr att jag börjades när jag kom hem igen. Och sedan har det fortsatt. Snusar än idag och jag vill också sluta, det kostar ju pengar och det kan man lägga på annat. Men viljan måste finnas där. Jag ska börjar trappa ner. Och sedan också sluta helt. Märker också att jag blir en häxa utan snus. Det är svårt, men ska verkligen försöka. Lycka till🙂

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish