Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntOkategoriserade

Att amma

Har suttit och gått igenom alla gamla bilder som jag äger och har typ, haha. Har fällt en och annan tår, kollat på massor av bilder på barnens första tid, gamla videos.. Blir helt känslosam!

Hittade massor med amningsbilder med! Kolla bara denna ovan på mig och Jolie. Hur sjukt är det inte att jag gick från att vilja ta ett piller direkt efter förlossningen för att stoppa all mjölkproduktion till att faktiskt leva för att amma? Haha.. Har ju ammat mina barn i två år per barn (totalt FYRA år med andra ord) och det är bland det bästa jag har gjort. Sedan vet ni ju att jag tycker att det inte spelar någon jäkla roll alls hur man matar sitt barn och ersättning är precis lika bra. Allt passar inte alla! Och det är inte värt att dräpa sig för att få det att funka. Men för mig funkade det så enkelt och bra från första stund. Och amningen blev verkligen så viktig, så mysig och typ det finaste i världen för mig och för barnen. Jolie petar ju fortfarande i mina bröst när hon ska somna på kvällarna trots att hon fyller tre år nu i januari.

Kommentarer

  1. E

    Trodde inte heller jag skulle amma mer än 6 månader först men nu är mitt andra barn 2,5 år och han älskar sin ”tutti” och jag känner mig inte heller redo att sluta. Men det är knappt så att man vågar berätta det för folk

  2. Carro

    Väldigt vacker bild! Jag väntar mitt tredje barn nu och längtar efter att amma igen. Hoppas verkligen det funkar bra denna även gång, de två äldre älskade amningen.

  3. Mathilda

    Ammade du på kvällen då eller hur gjorde du? Jag har en 3 månaders och tänkte bara amma tills han är runt 8-12 månader! Några fördelar med att amma längre?

  4. Maria

    Tycker det är så konstigt att vården och alla böcker etc förespråkar amning och får det att låta som att det är det enda man kan och ska göra. Tex: ”när du sen börjar amma” och ”amningen är bra för att” meningarna. Finns så så många som varken kan, vill eller klarar av att amma. Jag är i vecka 30 med vårt första barn och kan inte tänka mig att amma. Så fort jag tänker tanken på det vill jag gråta och får panik. Jag är obekväm med amning av någon anledning. Vi kommer ha med ersättning och bröstpump till sjukhuset och vara tydliga med att vi inte vill ha någon som helst påtryckning eller tjat om amning. Det kan jag i så fall testa själv hemma om jag nu vill sen. Känner de fakto ingen som gått igenom amning utan att lida. Jag känner att förlossningen är nog med lindansande att ena frivilligt utsätta mig för blödande smärtande bröstvårtor för att följa normen. Nej tack. Jättekul för de som det funkar för och tycker det går bra men faktaböcker etc borde säga matning flaskmatning eller amning. Inte skuldbelägga alla som ger ersättning av olika skäl. Jag har redan fått förklara mig cirka 5 ggr att jag inte vill amma. Bryr mig inte ett skvatt om vad folk tycker. Det är min kropp och mitt och min mans barn. Jag har valt att jag inte vill amma och han tycker att dela på matningen är kanon för anknytning 😊

  5. Tessie - trebarnsmamma ♡

    SÅ fin bild! ♡ Minns att jag gillade dina texter om amning, de var alltid fulla med kärlek, men aldrig något dömande.

    Jag ammade min första dotter i 1½ år och det var det mysigaste jag gjort. Ville så gärna amma länge länge med min andra dotter med, men så blev det inte alls… det var inte alls lika lätt den gången, och slutade med att hon hellre ville ha flaskan, så vi slutade när hon var 3 månader nånting. Nu med min son så ville jag så gärna att det skulle fungera så jag fick amma sådär länge med honom, men tyvärr fick han gulsot och gick ner i vikt mkt pga det, och jag fick inte tillräckligt med amningsstöd från BVC/MVC som jag bad om hjälp hos, så det blev så att vi slutade amma och fortsatte med flaska först för att få upp hans vikt som ju dalade, och efter det var det svårt att gå tillbaka.

    Men alla mina tre barn har mått bra både med amning och med flaska, så lägger ingen prestige alls i det. Bara att det var sååå himla mysigt att få amma länge ♡

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Joss

      Men ååh <3 fint att du minns! Ja, jag förstår det! Det viktigaste är ju att barnen MÅR BRA! Resten är skit samma 🙂 Spelar ingen roll hur dom får i sig sin mat. Kram och du har så rätt.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish