Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Vegetarisk moussaka

Vi gjorde en SÅ god moussaka: Fann ett färdigt recept men ändrade lite småsaker. Tror att dom flesta gillar detta och det gick hem hos Jason också!

Du behöver:

1 aubergine

3 potatisar

En halv röd lök

En vitlöksklyfta

En halv förpackning krossade tomater med smak av basilika

Ett paket linser (finns färdigkokta på tetra)

Lite vatten

3 dl iMat från Oatly

Lite mjöl

1 paket fetaost

Olivolja och smör

Oregano, kanel, basilika, salt, peppar

Gör såhär: Skär aubergin i skivor, lägg på en plåt, ringla över olja och salta lite. In i ugnen i cirka 15 minuter så att dom får lite färg. Vi hade ugnen på 180 grader. Under tiden kan du hacka lök och vitlök och steka i olja och eventuell smör om du önskar. Tillsätt linserna, krossade tomater och lite vatten och låt puttra. Skala och skiva potatisen med en osthyvel. Ta en ren kastrull och koka upp iMat ihop med lite mjöl. Rör om hela tiden så att det blir tjockt och jämnt utan klumpar. Tillsätt en halv förpackning feta och varva sedan potatis, aubergine, linssås och ostsås. Täck sedan allt med den fetaosten du har kvar och in i ugnen i cirka en timme eller tills potatisen är mjuk. Vi hade cirka 180 grader hela tiden men tror att man skulle kunna ha högre värme också! =)

14875085_10210968458508771_131076734_n

Ser kanske inte så jättegott ut men smakade helt fantastiskt. Vårt recept räckte till två vuxna, en bebis och en matlåda + två barnmatsburkar.

Kommentarer

  1. Sy

    Fan vad gott! Sitter här och är så hungrig haha. Ser helt underbart ut. Om du vill prova något nytt rekommenderar jag Sheese Greek Style, en veganost som är såååå god och lite av ett substitut till feta! Det smakar inte feta rakt av, men helt klart lite åt det hållet och jag har sett att folk skär upp Sheese Greek Style i kuber och marinerar det och det blir då ännu mer likt fetaost!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish